Автор: Брадли Девлин, Следвайте Гласове в Законът за бюджета и разходите на

...
Автор: Брадли Девлин, Следвайте Гласове в Законът за бюджета и разходите на
Коментари Харесай

Конгресът обяви тотална война на интересите на Америка

Автор: Брадли Девлин, 
Следвайте " Гласове " в 

Законът за бюджета и разноските на Департамента на защитата афишира война на нуклеарните сили отвън страната и на американските фамилии вътре в нея
Законът за бюджета за защита за 2023 година, който дава зелена светлина за рекордни военни разноски на Съединените щати, към този момент е на бюрото на президента Джо Байдън.
Този закон за 2023 година,който се гласува от Конгреса всяка година за определяне на насоки за отбранителни разноски и цели, планува за защитата на Съединени американски щати да се провиснал 858 милиарда $. Сумата е с 8% по-висока от тази за миналата финансова година и с 45 милиарда $ повече от поисканите от администрацията на Байдън. Някои условия в закона свидетелстват за решимостта и на двете партии да продължат въвличането на Съединените щати в руско-украинския спор дотогава, до момента в който заседналите в Студената война републиканци и захласнатите от „ съветския скрит план “ демократи не се убедят, че са санкционирали и унижили Москва по отговарящ метод. 

Законът също подготвя за последната капка, която да прелее към идната евентуална война: подкрепяне на Тайван в битката против китайската експанзия.
Законът е резултат от комрпомиси освен межди републиканци и демократи, само че и сред двете законодателни камари. Процедурите на Сената дават опция на републиканците като малцинство да имат по-силен глас, което им оказа помощ да намалят част от тлъстините, които прогресистите вкараха в първичния вид на Закона за защитата в Камарата на представителите в процеса на договаряния.
Камарата в последна сметка се съгласи на измененията и одобри закона с 350 на 80 гласа. Поради продължителните договаряния и другите взаимни отстъпки, не беше евентуално Сенатът да отхвърли или да направи съществени промени след минаването на закона в Камарата. Сенатът пристъпи към гласоподаване на бюджета за защита за 2023 година в четвъртък и крайният резултат беше 83-11.
Конгресът се съгласи да обезпечи нови (поне) 800 милиона за отбранителна помощ за Украйна за идната година посредством Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна. Седства, които са с най-малко 500 милиона повече от поисканото по-рано от президента Байдън финансиране от Конгреса.
Председателят на Комисията по въоръжените сили Адам Смит, демократ от щата Вашингтон, сподели, че тези 800 милиона са продължение на американския ангажимент към Украйна и „ помощ за нея в отбраната ѝ от нападателната война на Русия “.
Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна дава на Пентагона повече власт и независимост на деяние при възлагане на поръчки за доставка на нови оръжия и съоръжение за Украйна, отвън егидата на президентските пълномощия, които Байдън постоянно използваше за огромни прехвърляния на оръжия и техника, откакто Конгресът одобри доста нарастване на президентския бюджет за асимилиране на средства по-рано тази година. Законът за защитата разрешава също средствата от Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна да се дават на страните-партньори за попълване на военните им ресурси, в случай че те са дали въоръжение на Украйна.
Като част от наредбите за Украйна в Закона за бюджета на защитата, администрацията на Байдън би трябвало да даде на Конгреса пътна карта за обезпечаване на малко и средносрочна помощ на Украйна, като се натъртва на поддръжката на украинските военновъздушни сили. Освен това консервативните членове на републиканската партия съумяха да включат изискване в Закона, което изисква администрацията да обезпечи рамка за основните инспектори, натоварени да управляват разпределението на милионите, които Съединените щати се готвят да изпратят на Украйна през идната година.
Майк Роджърс, републиканец от Алабама, който е старши член на Комисията по въоръжените сили на Камарата, се обърна към консервативните членове, които са скептични във връзка с щедростта на американското държавно управление към Украйна. „ Няма доказателства, че парите, които даваме и доставките, които вършим, не отиват там, където би трябвало да отидат “, съобщи Роджърс. Но присвояването и злоупотребите от страна на държавното управление рядко са разпознаваеми в непосреден проект – нещо, което бе научено по мъчителен метод от американските нападения в Ирак и Афганистан. Бяха нужни години, с цел да се разкрие рекетът, който Съединените щати организираше посредством своите акции в Близкия изток. Американският народ научи своя урок за затварянето на очи за непознати войни. Представители като Роджърс не са. „ Надявам се, че ще намерим метод да даваме точна информация на обществото, вместо единствено да работим със секретни документи. Това ще е потребно “, сподели още конгресменът от Алабама.
Адам Кинзингър, още от началото на войната звучен последовател на директната интервенция на Съединените щати в Украйна против ядрено-въоръжената Русия, има личен проект за поддръжката за украинските военновъздушни сили и написа наредба към Закона за защитата, която предвиждаше да финансира стратегия на стойност 100 милиона $ за образование на украински водачи за хвърчене с американски изтребители. Програмата беше замислена като основополагаща за най-голямото предпочитание на Кинзингър: украински и американски водачи да летят едни до други с американски самолети и да наложат зона без полети над Украйна – безумна интервенция, която планува и удари по съветски военни установки в рамките на съветските държавни граници. Резултатът би бил пагубен.
Въпреки че Белия дом и изтъкнати законотворци като ръководителя на сенатската Комисия за въоръжените сили Джак Рийд показаха безпокойствие по отношение на несполучливите измами на Кинзингър, Конгресът реши да включи някои от желанията на Кинзингър в раздутия Фонд за подкрепяне на Украйна.
Законът за защитата планува също и 10 милиарда $ за Тайван до 2027 година посредством Закона за резистентност на Тайван, макар че членовете на комисията ще продължат да спорят за това по какъв начин тъкмо набелязаните средства ще стигнат до острова. Други ограничения, фокусирани в Тайван, целят ускоряването на военни продажби за милиарди. Законът планува също и 11,5 милиарда за нови вложения в Тихоокеанската самодейност за въздържане.
За да притегли републиканските гласове, Законът за защитата ще изостави наложителните ваксини за настоящи военнослужещи против Ковид-19, по отношение на които Пентагонът е освободил 8000 военнослужещи и чиновници на Министерство на защитата.
Отмяната на наложителната ваксина сигурно е добра вест, само че това беше незначителна отстъпка. Отмяната на задължението няма да възвърне хилядите освободени поради отвод от имунизиране, нито ще почисти досиетата им или ще защищити неимунизираните от бъдещи санкции за отхвърли им.
А с тази незначителна отстъпка за имунизациите демократите съумяха да отвлекат вниманието от още по-важна победа. Законът за бюджета за защита, който получи и републикански гласове, ще даде на Пентагона позволение да сътвори фонд за даване на средства за осъществяване на аборти за фамилиите на военнослужещи. Не е задоволително вашите служещи синове и дъщери да умрат за родината си. В името на демокрацията техните неродени деца би трябвало също да умрат.
Републиканският конгресмен от Тексас Чип Рой не спести думите си за Закона. „ Този закон за разпределяне на бюджет за националната защита от 4408 страници, на стойност 860 милиарда $, направен зад завтворени порти, хвърлен на пода на Конгреса за четене в границите на 48 часа и признат единствено заради преустановяване на естествените правила на Конгреса, е засегнатост за нашата войска и за американския народ “, сподели Рой в изказване. „ Нашата войска би трябвало да бъде фокусирана да пази републиката ни и да побеждава враговете ни, точка. Нелепо е, че този защитителен закон е присъединил неща като наново одобряване на Закона за запазване на кораловите рифове и средства на данъкоплатците „ за битка с съмненията по отношение на имунизациите “ в чужбина, или наложително прекосяване на нетактическите военни транспортни средства към електрически транспортни средства. И до момента в който ни вкарва в още по-големи задължения, законопроектът подрежда на Министерство на защитата да поддържа начинания за „ преструктуриране или облекчение на дълга на разрастващите се страни с неустойчиви равнища на дълг. “
„ Републиканците би трябвало да се борят да изкоренят всевъзможни расови обществени опити и климатични планове на Пентагона и да възстановят неговия фокус към отбрана на нашия народ и на нашите ползи “, приключва Рой.
Напълно съм склонен с това. Нека сложим завършек на обществения опит за експорт на демократична народна власт, преди да са паднали още безсмислени трупове.
Брадли Девлин е бил съпрудник и кореспондент на голям брой издания, създател е на многочислени изявления. Има тапия по Политическа стопанска система от университета Бъркли, Калифорния.
Източник:
Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова
 
 
 
 
 
20 Дек 2022210417 Дек 2022968816 Дек 2022306615 Дек 2022601414 Дек 2022470312 Дек 20226149КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202265409 Дек 202284117 Дек 202280717 Дек 2022186
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР